Sushi Reaktywacja
Sushi Reaktywacja
Przyjeżdżam od czasu do czasu do miasta i oprócz kebabów czy pizzy Ok-a nie proponuje restauracji przez chociaż średniej wielkości r/R, więc wątek jest taki - chcecie dobrą rybę w mieście? jeżeli tak wpisujcie się co lubicie i czy uważacie to za dobry pomysł?
Pzdr
Nick
Pzdr
Nick
Re: Sushi Reaktywacja
jestem ZA
Re: Sushi Reaktywacja
Z miłą chęcią zjem jakąś smaczną rybkę
Re: Sushi Reaktywacja
Z chęcią bym zjadł dobrą rybkę , ale zaznaczam, żeby byłą świeża !!!!!!!!!!!!!!!
- przeklinak
- chorąży
- Posty: 448
- Rejestracja: 12 mar 2009, 7:11
Re: Sushi Reaktywacja
jak będą ludzi chodzić do takiej knajpy to ryby na pewno będą świeże ale jak będzie mały obrót to nie sądzę że właściciel codziennie "świeżynkę" będzie kupował
Re: Sushi Reaktywacja
Post już się kończy, za chwilę wszyscy zapomną o rybach, aczkolwiek ja też lubię od czasu do czasu.
Co do świeżości, to chyba nie wierzycie w to, że dostaniecie coś innego niż mrożonkę. Nie ma po prostu szans.
Co do świeżości, to chyba nie wierzycie w to, że dostaniecie coś innego niż mrożonkę. Nie ma po prostu szans.
Pozdrawiam
www.moja-ostroleka.pl
www.moja-ostroleka.pl
Re: Sushi Reaktywacja
Ło Matko - ele tekścik" post już sie skończył i wszyscy zapomą o rybach". I co z tego? Ja jem ryby i owoce morza nie patrząc na posty itp. przez okręgły rok. na pewno zdrowsze od mięcha. Niezły mocherek z Ciebie.Qrzysio pisze:Post już się kończy, za chwilę wszyscy zapomną o rybach, aczkolwiek ja też lubię od czasu do czasu.
Re: Sushi Reaktywacja
Zgadza się rybkę można zjeść zawsze. Jeżeli będzie dobra lokalizacja, świeże ryby i przydały by się późne godziny otwarcia np. 10:00 - 24:00 lub później.
Re: Sushi Reaktywacja
Zauważcie jak było z późnymi godzinami otwarcia np. kebabu Sahara. Początkowo był otwarty do 2.00 w nocy. Szybko się jednak okazało, że ci wszyscy, którzy lubią jeść w środku nocy, jakoś nie zachodzą na jedzenie i teraz otwarte jest do 24.00. Nie wyobrażam sobie, żeby ktoś o północy zaszedł na rybę, skoro po mieście o takiej porze chodzi głównie rozimprezowane towarzystwo. Ryba to posiłek dla ludzi lubiących dobre jedzenie, a dobra ryba niestety jest droga, więc nie sądzę, aby same ryby miały powodzenie.
Pozdrawiam
www.moja-ostroleka.pl
www.moja-ostroleka.pl
Re: Sushi Reaktywacja
RYBA SUSHI BYĆ MUSI!!! co myślicie!!!???
Re: Sushi Reaktywacja
co myślimy jest już napisane nieco wyżejNick29 pisze:RYBA SUSHI BYĆ MUSI!!! co myślicie!!!???
Re: Sushi Reaktywacja
jeżeli restauracja proponowałby różne dania,ale tylko i wyłącznie rybne,to jak najbardziej jestem za tym,aby takie miejsce powstało.
Re: Sushi Reaktywacja
Wspaniały pomysł...ale mam pytanie ; na ile ryby są zdrowsze od mięsa???
Taka moja refleksja i nie tylko...skoro cały syf ze wszystkich rzek świata spływa do mórz i oceanów...
to potencjalna ryba świeci jak fosforyzowany spławik... a klient który nagminnie spożywa owoce morza(mrożone ) również świeci o zmroku jak robaczek Świętojański...
A świeża rybka to ciężka sprawa w Oce..szczególnie morska rybka...
Taka moja refleksja i nie tylko...skoro cały syf ze wszystkich rzek świata spływa do mórz i oceanów...
to potencjalna ryba świeci jak fosforyzowany spławik... a klient który nagminnie spożywa owoce morza(mrożone ) również świeci o zmroku jak robaczek Świętojański...
A świeża rybka to ciężka sprawa w Oce..szczególnie morska rybka...
Re: Sushi Reaktywacja
A czy z mięsem nie jest tak samo? Też nie wiesz co zwierzę jadło i jakie podawali mu "ulepszacze" i "przyśpieszacze".
Re: Sushi Reaktywacja
tak jest ze wszystkim co kupujemy w sklepachmalykazio pisze:A czy z mięsem nie jest tak samo? Też nie wiesz co zwierzę jadło i jakie podawali mu "ulepszacze" i "przyśpieszacze".
Re: Sushi Reaktywacja
[quote="shelly"]A czy z mięsem nie jest tak samo? Też nie wiesz co zwierzę jadło i jakie podawali mu "ulepszacze" i "przyśpieszacze".tak jest ze wszystkim co kupujemy w sklepach[/quote]
Barwniki i pigmenty
E 103 - zabroniony
E 104 - podejrzany
E 105 - zabroniony
E 110 - niebezpieczny
E 111 zabroniony
E 120 - niebezpieczny
E 121 - zabroniony
E 122 - podejrzany
E 123 - bardzo niebezpieczny!
E 124 - niebezpieczny
E 125 - zabroniony
E 126 - zabroniony
E 127 - niebezpieczny
E 131 - rakotwórczy
E 141 - podejrzany
E 142 - rakotwórczy
E 150 - podejrzany
E 151 - podejrzany
E 152 - zabroniony
E 171- podejrzany
E 172 - podejrzany
E 173 - podejrzany
E 180 - podejrzany
Konserwanty
schemat: symbol E - nazwy handlowe i systematyczne - pochodzenie; dodawany do produktów
E 210 - rakotwórczy
E 211 - rakotwórczy
E 212 -rakotwórczy
E 213 -rakotwórczy
E 214 - rakotwórczy
E 215 - rakotwórczy
E 216 - rakotwórczy
E 217 - rakotwórczy
E 218 - rakotwórczy
E 219 -rakotwórczy
E 220 - niszczy witaminę B-12
E 221 - zakłóca czynności jelit
E 222 - zakłóca czynności jelit
E 223 - zakłóca czynności jelit
E 224 - zakłóca czynności jelit
E 226 - zakłóca czynności jelit
E 227 - zakłóca czynności jelit
E 230 - zakłóca czynności skóry
E 231 - zakłóca czynności skóry
E 232 - zakłóca czynności skóry
E 233 - zakłóca czynności skóry
E 239 - rakotwórczy
E 249 - szkodzi przy nadciśnieniu, wchodzi w reakcje z białkiem, w wyniku czego mogą powstać rakotwórcze nitrozoaminy
E 250 - szkodzi przy nadciśnieniu
E 251 - szkodzi przy nadciśnieniu
E 252 - szkodzi przy nadciśnieniu
Antyutleniacze (antyoksydanty), stabilizatory i inne
E 310 - powoduje wysypkę
E 311 - powoduje wyspykę
E 312 - powoduje wyspykę
E 320 - zwiększa poziom cholesterolu
E 321 - zwiększa poziom cholesterolu
E 330 - rakotwórczy
E 338 - zakłóca trawienie, wypłukuje magnez i osłabia szkliwo
E 339a,b,c - zakłóca trawienie
E 340a,b,c - zakłóca trawienie
E 341c - zakłóca trawienie
Zmiękczacze (emulgatory)
E 407 - zakłóca trawienie
E 450-452 - zakłóca trawienie
E 461 - zakłóca trawienie
E 462 - zakłóca trawienie
E 463 - zakłóca trawienie
E 465 - zakłóca trawienie
E 466 - zakłóca trawienie
E 477 - zakłóca trawienie
źródło: fakty.interia.pl
Barwniki i pigmenty
E 103 - zabroniony
E 104 - podejrzany
E 105 - zabroniony
E 110 - niebezpieczny
E 111 zabroniony
E 120 - niebezpieczny
E 121 - zabroniony
E 122 - podejrzany
E 123 - bardzo niebezpieczny!
E 124 - niebezpieczny
E 125 - zabroniony
E 126 - zabroniony
E 127 - niebezpieczny
E 131 - rakotwórczy
E 141 - podejrzany
E 142 - rakotwórczy
E 150 - podejrzany
E 151 - podejrzany
E 152 - zabroniony
E 171- podejrzany
E 172 - podejrzany
E 173 - podejrzany
E 180 - podejrzany
Konserwanty
schemat: symbol E - nazwy handlowe i systematyczne - pochodzenie; dodawany do produktów
E 210 - rakotwórczy
E 211 - rakotwórczy
E 212 -rakotwórczy
E 213 -rakotwórczy
E 214 - rakotwórczy
E 215 - rakotwórczy
E 216 - rakotwórczy
E 217 - rakotwórczy
E 218 - rakotwórczy
E 219 -rakotwórczy
E 220 - niszczy witaminę B-12
E 221 - zakłóca czynności jelit
E 222 - zakłóca czynności jelit
E 223 - zakłóca czynności jelit
E 224 - zakłóca czynności jelit
E 226 - zakłóca czynności jelit
E 227 - zakłóca czynności jelit
E 230 - zakłóca czynności skóry
E 231 - zakłóca czynności skóry
E 232 - zakłóca czynności skóry
E 233 - zakłóca czynności skóry
E 239 - rakotwórczy
E 249 - szkodzi przy nadciśnieniu, wchodzi w reakcje z białkiem, w wyniku czego mogą powstać rakotwórcze nitrozoaminy
E 250 - szkodzi przy nadciśnieniu
E 251 - szkodzi przy nadciśnieniu
E 252 - szkodzi przy nadciśnieniu
Antyutleniacze (antyoksydanty), stabilizatory i inne
E 310 - powoduje wysypkę
E 311 - powoduje wyspykę
E 312 - powoduje wyspykę
E 320 - zwiększa poziom cholesterolu
E 321 - zwiększa poziom cholesterolu
E 330 - rakotwórczy
E 338 - zakłóca trawienie, wypłukuje magnez i osłabia szkliwo
E 339a,b,c - zakłóca trawienie
E 340a,b,c - zakłóca trawienie
E 341c - zakłóca trawienie
Zmiękczacze (emulgatory)
E 407 - zakłóca trawienie
E 450-452 - zakłóca trawienie
E 461 - zakłóca trawienie
E 462 - zakłóca trawienie
E 463 - zakłóca trawienie
E 465 - zakłóca trawienie
E 466 - zakłóca trawienie
E 477 - zakłóca trawienie
źródło: fakty.interia.pl