moja-ostroleka.pl    Ogłoszenia    Forum    Galeria    Czat    Randki    Typer   
*
* Zaloguj   * Zarejestruj * FAQ    * Szukaj
Teraz jest 19:19, 07.09.2010

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ceny mieszkań w Ostrołęce
PostNapisane: 16:16, 06.03.2010 
szeregowy

A ja z doświdczenia, bo właśnie szukam mieszkania do kupienia powiem ,że ceny mieszkań nie spadają, zadbane mieszkanie w bloku z wielkiej płyty , wymienione okna, podłoga ,łazienka jest w cenie od 3000 do 3300 zł za metr, mieszkania do remontu około 2600-2900 zł.
Chcę kupić mieszkanie zadbane i zawsze się spóźniam , bo mieszkanie jest już sprzedane, także są ludzie co kupują te mieszkania.

PostNapisane: 22:17, 06.03.2010 
szeregowy

Modzel napisał(a):
A ja z doświdczenia, bo właśnie szukam mieszkania do kupienia powiem ,że ceny mieszkań nie spadają, zadbane mieszkanie w bloku z wielkiej płyty , wymienione okna, podłoga ,łazienka jest w cenie od 3000 do 3300 zł za metr, mieszkania do remontu około 2600-2900 zł.
Chcę kupić mieszkanie zadbane i zawsze się spóźniam , bo mieszkanie jest już sprzedane, także są ludzie co kupują te mieszkania.

Ja też mam doświadczenie i się z Tobą nie zgodzę. Ceny po remoncie 3000 tyś tak oczywiście ale pamiętaj że:
Po pierwsze jest to cena wywoławcza do negocjacji i wiele zależy jak negocjujesz bo ja nie wyobrażam sobie nie negocjowac kupując (własciwie przepłacając za stare mieszkanie), Właściwie nawet jak kupuję cokolwiek to się targuję a co powiedziec mieszkanie! Minimum 10% musi opuścic
Po drugie wiele zależy od tego czy płacisz gotówką czy kredyt :) pomyśl troszkę to może się domyślisz :)
po trzecie: mieszkanie zadbane ? zależy co przez to rozumiesz. Bo jak widzisz byłem w kilkudziesięciu mieszkaniach rzekomo po remoncie ( pomalowana ściana i wymienione okna 10 lat temu - nowe oczywiście , łazienka remontowana ale 5 lat temu ) <--- TO NIE REMONT jak dla mnie. Faktycznie widziałem mieszkania naprawde ładne i tak jak piszesz czasami bardzo szybko były sprzedawane praktycznie natychmiast ale jednak wolę sobie sam pod siebie remontowac i kupic w rozsadnej cenie.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 22:57, 06.03.2010 
szeregowy

Wiesz po tych mieszkaniach co widziałem z chęcią kupię mieszkanie takie jak oglądałem, drzwi w miarę nowe, podłoga mozajka z drewna też w miarę nowa, wycekolowane pokoje, nowe okna i parapety, łazienka remontowana jakieś 3 lata temu, kuchnia do lekkiego remontu, w mieszkaniu nowa szafa -blok z wielkiej płyty, cena 3300 zł za m2 już nie podlega negocjacji, z chęcią kupiłbym takie za 2900-3000 zł, płatne od razu gotówką, widziałem też takie ,że pożal się BOŻE, teraz na Powstańców jest takie na sprzedanie, na 4 piętrze , cena 2900 zł, nie podlega negocjacji jak stwierdzili właściciele, mieszkanie to kompletna NORA jak większość tych , które ostatnio widziałem, osiedle cetrum mieszkanie 37 m2 - cena 135 000 zł , do lekkiej negocjacji do 130 000 zł, przy Bili 50 m2 - cena bez negocjacji 185 000 zł, najlepsze jest to na centrum 48 m2, pytam się w jaki stanie są okna- pani mówi ,że są stare ale jeszcze wg. niej są są w miarę dobre, podłoga -stare płytki pcv, łazienka remont widziała 12 lat temu jak i całe mieszkanie--- cena za m2 3400 zł do lekkiej negocjacji !!!.
Jestem taki ,że zawsze się targuję, mam pieniądze , ale ludzie ostro trzymają cenę, fakt,że mi się nie śpieszy z kupnem i może trafię okazję ,że ktoś będzie chciał szybko sprzedać, ale na razie po tym co oglądałem i usłyszałem cenę to marnie to widzę, ale zawsze byłem pesymistą, ale może tym razem szczęście dopisze---- UF.

CZEKAM NA OKAZJĘ KUPNA MIESZKANIA - MOŻE BYĆ W BLOKU Z WIELKIEJ PŁYTY W CENTRUM MIASTA, SZUKAM MIESZKANIA CZYSTEGO, ZADBANEGO DO LEKKIEGO REMONTU OKOŁO 48 M2 - PŁACĘ GOTÓWKĄ - 3000 ZŁ ZA M2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

PostNapisane: 02:15, 07.03.2010 
starszy chorąży

Jeśli ktoś jest zainteresowany, mamy mieszkanie 48m2 do remontu (nie jest to kompletna nora) ulica jaracza 3 piętro, najchętniej na zamiane na mniejsze dwupokojowe.

Obrazek

PostNapisane: 08:38, 07.03.2010 
szeregowy

Modzel napisał(a):
Wiesz po tych mieszkaniach co widziałem z chęcią kupię mieszkanie takie jak oglądałem, drzwi w miarę nowe, podłoga mozajka z drewna też w miarę nowa, wycekolowane pokoje, nowe okna i parapety, łazienka remontowana jakieś 3 lata temu, kuchnia do lekkiego remontu, w mieszkaniu nowa szafa -blok z wielkiej płyty, cena 3300 zł za m2 już nie podlega negocjacji, z chęcią kupiłbym takie za 2900-3000 zł, płatne od razu gotówką, widziałem też takie ,że pożal się BOŻE, teraz na Powstańców jest takie na sprzedanie, na 4 piętrze , cena 2900 zł, nie podlega negocjacji jak stwierdzili właściciele, mieszkanie to kompletna NORA jak większość tych , które ostatnio widziałem, osiedle cetrum mieszkanie 37 m2 - cena 135 000 zł , do lekkiej negocjacji do 130 000 zł, przy Bili 50 m2 - cena bez negocjacji 185 000 zł, najlepsze jest to na centrum 48 m2, pytam się w jaki stanie są okna- pani mówi ,że są stare ale jeszcze wg. niej są są w miarę dobre, podłoga -stare płytki pcv, łazienka remont widziała 12 lat temu jak i całe mieszkanie--- cena za m2 3400 zł do lekkiej negocjacji !!!.
Jestem taki ,że zawsze się targuję, mam pieniądze , ale ludzie ostro trzymają cenę, fakt,że mi się nie śpieszy z kupnem i może trafię okazję ,że ktoś będzie chciał szybko sprzedać, ale na razie po tym co oglądałem i usłyszałem cenę to marnie to widzę, ale zawsze byłem pesymistą, ale może tym razem szczęście dopisze---- UF.

CZEKAM NA OKAZJĘ KUPNA MIESZKANIA - MOŻE BYĆ W BLOKU Z WIELKIEJ PŁYTY W CENTRUM MIASTA, SZUKAM MIESZKANIA CZYSTEGO, ZADBANEGO DO LEKKIEGO REMONTU OKOŁO 48 M2 - PŁACĘ GOTÓWKĄ - 3000 ZŁ ZA M2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Masz rację, miałem to samo.
Wszystko zależy od tego czy śpieszy ci się z kupnem czy nie. Gotówkę masz także jest juz dobrze a reszta to kwestia czasu. Osoby które tak jak piszesz ostro trzymają cen i nie chcą zejsc prawdopodobnie sondują ceny na rynku i nie koniecznie muszę sprzedawac. Moze też byc że mają drogie kredyty jeszcze na tych mieszkaniach i muszą się zamknąc w kosztach. Jeśli jest gotówka i czas to znajdziesz nawet za 2700 tak jak ja :)

Tak na marginesie:
Na jaracza na przeciw szkoły ósemki jest 48 na 1 piętrze za 2700zł. Są nowiusieńkie okna i nowe drzwi. Srodek cały do remontu. Kobieta zejdzie do 2500. Byłem zainteresowany ale lokalizacja nie do końca mi odpowiadała. Ale w tym roku ul. Jaracza będzie remontowana i będzie dwukierunkowa także infra się poprawia.

PostNapisane: 10:12, 07.03.2010 
kapral

gdybym miała wybierać - wolałabym mieszkanie do remontu i sama je odnowić po swojemu ;) ale to rzecz gustu i wygody - do wyremontowanego od razu się wprowadzamy...

swoją drogą te niektóre ceny są na prawdę zabawne.. wiem, że każdy chce zarobić i ja też bym kombinowała, żeby jak najwięcej zgarnąć, no ale bez przesady...

ps. czemu nie kupiliśmy mieszkań, jak były 800zł/metr :mrgreen:

PostNapisane: 08:02, 13.03.2010 
szeregowy

elfik napisał(a):
gdybym miała wybierać - wolałabym mieszkanie do remontu i sama je odnowić po swojemu ;) ale to rzecz gustu i wygody - do wyremontowanego od razu się wprowadzamy...

swoją drogą te niektóre ceny są na prawdę zabawne.. wiem, że każdy chce zarobić i ja też bym kombinowała, żeby jak najwięcej zgarnąć, no ale bez przesady...

ps. czemu nie kupiliśmy mieszkań, jak były 800zł/metr :mrgreen:

No tak ale wtedy była inna wartośc pieniądza.

Po za tym znów widzę dobrą cene za mieszkanko bo wychodzi 2850 do neg. A więc widzicie kto chce naprawdę sprzedawac mieszkanie to sprzeda a kto nie chce to ogłoszenie powtarza się poł roku i dalej nie sprzedane :)

PostNapisane: 14:21, 15.03.2010 
szeregowy

Drodzy Państwo. Wiem od znajomych, że jeśli chodzi o sprawy karaluchów w mieszkaniach to jest to spotykane zjawisko w starym budownictwie bez remontu oraz po starych hotelach i przedszkolach tak jak ulice Prądzyńskiego, Witosa, Modrzejewskiej.
Nie wiem jaki jest stan aktualny, ale mam znajomych, którzy mieszkają w tych rejonach i narzekają na robactwo. Co oczywiście nie znaczy, że wszystkie mieszkania muszą być takie.

Mój znajomy chciał kupić mieszkanie przy Witosa i z racji takiej, że było wolne i umeblowane to się wprowadził na jakiś czas. Okazało się, że jest robactwo, które przeszkadza strasznie i musiał zrezygnować z tego.

PostNapisane: 17:19, 17.03.2010 
szeregowy

Na Witosa w blokach (na przeciwko budowanej pływalni) jest robactwo jakieś?

PostNapisane: 12:23, 18.03.2010 
starszy chorąży

tu jest czy tam nie ma nikt Ci konkretnie nie odpowie.

na wytępienie tego polecam chlopakow z pułtuska, czasem pukają do drzwi. pomaga na kilka lat, pozniej wyjdą ze 2 robaki na zwiady. psiknąć czymś i spokoj.

Obrazek

PostNapisane: 01:06, 19.03.2010 
szeregowy

Ja sie tym wysokim cenom aż tak nie dziwię biorąc pod uwagę że do kńca 2010r mieszkania mają podrożec od 10% nawet do 30% :( (info GUS)

PostNapisane: 21:17, 19.03.2010 
szeregowy

wojtek napisał(a):
Ja sie tym wysokim cenom aż tak nie dziwię biorąc pod uwagę że do kńca 2010r mieszkania mają podrożec od 10% nawet do 30% :( (info GUS)

KOLEGO pisz sobie co chcesz.
Właśnie przyjaciel dobija targu za małą kawalerkę 29 m 2 Za 72000 tyś zł . I co ty na to powiesz ? Szczegółów więcej na ten temat nie podam, wiadomo dlaczego.

Są mieszkania drogie i tanie proste. Są i po 2500 i po 3100 i po 3800. Nie spekuluj mi tutaj bo pamietaj to jest kryzys. Banki udzielają o kilkadziesiąt procent kredytów mieszkaniowch miesięcznie mniej niż w 2008 Roku. Mam znajomą w banku. Wiem co piszę. Pozatym zostały zwiększone oprocentowanie kredytów oraz trzeba miec duży wkłąd własny.

PostNapisane: 21:19, 19.03.2010 
szeregowy

Jest miszkanie na sienkiewicza 22 po remoncie. Chłopak krzyczał miesiąc temu 4200 za metr. Wczoraj juz krzyczał 3100 ! RÓŻNICA 1100 za metr w ciągu miesiąca ? :) HEHEHE tak własnie sprzedaje większośc. A za miesiac bedzie za 2800

PostNapisane: 15:19, 25.03.2010 
szeregowy

hAeS napisał(a):
Jeśli ktoś jest zainteresowany, mamy mieszkanie 48m2 do remontu (nie jest to kompletna nora) ulica jaracza 3 piętro, najchętniej na zamiane na mniejsze dwupokojowe.

Witam. Proszę o jakieś namiary do skontaktowania się z Państwem...

PostNapisane: 15:59, 25.03.2010 
starszy szeregowy

A i ja będę sprzedawał mieszkanie na goworowskiej, 48m2 3 pokoje(akt notarialny styczeń 2011) :wink: kuchnia w zabudowie,szafa wnękowa na przedpokoju,panele,okna, cena 3.300m2 :wink:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]